Fosta lidera mondiala, Dinara Safina se va intoarce din nou pe terenul de tenis, dupa ce a fost fortata in ianuarie sa se retraga din competitii, din cauza unei probleme grave la spate. Rusoaica are, insa, emotii inainte de revenire, deoarece orice mica greseala ii poate pune capat carierei profesionale.

Safina s-a retras in turul al patrulea de la Australian Open, acuzand o accidentare la spate. Verdictul medicilor a fost "dubla fractura si ruptura musculara la spate", sportiva fiind nevoita sa stea departe de tenis.

"Sunt bucuroasa ca ma intorc pe teren. Acesta va fi cel mai mare test al meu dupa accidentarea la spate. Fizioterapeutul meu este cu mine si vreau sa iau totul pas cu pas. Am inceput sa ma antrenez din nou abia in 3 aprilie. Toti, inclusiv fratele meu, Marat, mi-au spus sa nu ma grabesc, dar a fost foarte dificil pentru mine deoarece vroiam foarte mult sa joc din nou", a declarat jucatoarea, care in acest moment ocupa locul al treilea in ierarhia mondiala.

"Acum ma simt in siguranta si confortabil, dar trebuie sa ma asigur ca asa voi fi si in continuare. Accidentarea mea la spate e cat se poate de serioasa, deoarece in cazul in care lucrurile se complica din nou, acela ar putea fi sfarsitul carierei mele profesioniste. Nu exista o modalitate prin care sa o iei mai usor cu o astfel de accidentare. In cazul unui brat rupt, sau a unui picior, poti sa te odihnesti, dar in cazul unei accidentari la spate e aproape imposibil", a adaugat rusoaica.

In varsta de 23 de ani, Dinara Safina a devenit jucatoare profesionista in 2001, castigand de atunci 14 titluri WTA. Rusoaica a atins trei finale de Mare Slem (o data la Australian Open si de doua ori la Roland Garros), dar nu a reusit sa-si treaca niciun titlu in palmares. Acum, Safina nu se mai gandeste la titluri, ci vrea doar sa joace tenis: "Clasamente, titluri, puncte? Pe cine intereseaza aceste lucruri? Eu vreau doar sa ma intorc pe teren. Aceasta accidentare m-a facut sa realizez cat de mult iubesc tenisul".

Safina este a doua favorita la turneul de la Stuttgart, Porsche Grand Prix. Are bye in primul tur si va juca in turul al doilea impotriva castigatoarei din partida Agnes Szavay (Ungaria) - Andrea Petkovic (Germania).