Edina Gallovits a castigat cel de-a doilea sau titlu din acest an, dupa cel de la Pelham, impunandu-se, duminica, in finala turneului ITF de la Dothan Pro Classic (SUA), scor 6-1, 6-4, in fata bielorusei Anastasia Yakimova. Romanca a avut un parcurs excelent in cadrul acestei competitii, reusind sa nu cedeze nici macar un set.

Edina Gallovits, cap de serie numarul 5, s-a impus in cea de-a zecea editie de la Dothan, primind pentru aceasta performanta 7.315 dolari si 70 de puncte WTA. Acest rezultat i-a adus romancei si o urcare de 14 pozitii in clasamentul WTA.

Jucatoarea romanca a incheiat primul set in doar 25 de minute, adversara sa reusind sa castige un singur game. In setul al doilea, bielorusa, favorita numarul sase a turneului, a revenit de la 0-2 si a preluat conducerea: 3-2, dar Gallovits a reusit sa-i ia serviciul si sa se distanteze la 5-3. Yakimova si-a tinut serviciul, dar Gallovits a servit pentru meci si s-a impus cu 6-4 in setul secund.

"Cred ca adversara mea s-a chinuit putin deoarece eu am reusit sa joc foarte agresiv. A fost bine ca am inceput cu dreptul si i-am dat impresia ca are mult de muncit. Inainte de meciul din finala am vazut-o jucand impotriva lui Abi Spears in semifinale si am stiut ca va juca dur", a declarat Gallovits, potrivit publicatiei Dothan Eagle.

"Am fost putin obosita astazi, dar sunt fericita ca am ajuns in finala", a mentionat jucatoarea bielorusa, care, dupa finala de la simplu a reusit sa se impuna in turneul de dublu, acolo unde a facut pereche cu Alina Jidkova, impunandu-se in fata cuplului Maria Irigoyen/ Teodora Mircic cu scorul de 6-4, 6-2.

"Fiecare vicorie ma ajuta sa devin mai increzatoare. Cu cat joc mai multe meciuri pe zgura cu atat simt ca imi imbunatatesc jocul", a adaugat Gallovits, care va juca in calificarile pentru accederea pe tabloul principal de la Roland Garros.

Parcursul Edinei Gallovits la Dothan:

Turul 1: Edina Gallovits - Jennifer Elie (SUA) 6-4 6-4

Turul 2: Edina Gallovits - Elena Chalova (Rusia) 6-3 6-0

Sferturi de finala: Edina Gallovits - [3] Evgeniya Rodina (Rusia) 7-5 6-0

Semifinale: Edina Gallovits - Laura Robson (Marea Britanie) 6-0 6-2

Finala: Edina Gallovits - [6] Anastasia Yakimova (Belarus) 6-1 6-4