Castigatorii de la Wimbledon din acest an vor pleca acasa cu un premiu record, au anuntat marti organizatorii turneului de Mare Slem din Anglia. Din dorinta de a valorifica pe deplin eforturile jucatorilor de tenis, oficialii de la Wimbledon vor oferi in acest an premii in valoare totala de 13,725 milioane de lire sterline, o suma dubla fata de cea oferita in urma cu zece ani.

All England Club a anuntat, marti, ca cei doi castigatori de la simplu, din turneele de la masculin si feminin, vor pleca acasa cu un premiu record de 1 milion de lire sterline (1,54 milioane de dolari americani). Fata de sezonul trecut, premiul cel mare a crescut cu 150.000 de lire sterline (231.145 dolari).

"Wimbledon exista intr-o piata globala extrem de competitiva, cei mai buni jucatori ai lumii contribuind din plin la acest interes ridicat. E important sa oferim un nivel al premiilor in bani care sa fie adecvat prestigiului evenimentului, dar si care sa-i rasplateasca pe deplin pe jucatori", a declarat Tim Phillips, presedinte al All England Club, potrivit agentiei AP.

Premiile totale ale turneului de la Wimbledon ajung la suma de 13,725 milioane de lire sterline (21,147 millioane de dolari), cu 1,175 milioane de lire sterline (1,81 millioane de dolari) mai mult decat in editia precedenta.

Turneul de Mare Slem de la Wimbledon va avea loc in perioada 21 iunie - 4 iulie. Editia din acest an a celui de-al treilea Mare Slem al sezonului se suprapune cu turneul Cupei Mondiale de fotbal, dar organizatorii de la Wimbledon au declarat "zona libera de CM", All England Club refuzand sa arate meciuri pe ecranul mare sau in alte locuri publice.

"Acesta este fara indoiala un turneu de tenis important in lume si oamenii vin aici ca sa priveasca tenis. Daca vor vrea sa vada meciuri de fotbal de la Cupa Mondiala ar trebui sa se duca in Africa de Sud sau sa se uite la televizor", a mentionat Phillips, potrivit aceleiasi surse.