Rafael Nadal a ales sa nu-si apere titlul de la Barcelona Open, declarand forfait la turneul sau de casa. De cinci ori consecutiv castigator al turneului de la Barcelona, spaniolul numarul trei mondial a hotarat sa nu-si forteze corpul, odihnindu-se inaintea celui de-al doilea Grand Slam al anului, de la Roland Garros.

Dupa ce a castigat duminica turneul de la Monte Carlo, Nadal a anuntat, luni, printr-un comunicat ca se va retrage de la Barcelona, marti urmand a sustine si o conferinta de presa prin care sa-si justifice decizia. "E foarte greu sa nu joc la Barcelona, dar anul acesta, dupa victoria de la Monte Carlo corpul meu cere odihna. E trist deoarece consider acest turneu competitia mea de casa. Cum am mai spus in diferite ocazii, calendarul din tenis, in special in ceea ce priveste turneele de pe zgura, este foarte incarcat si decizia de a nu juca la Barcelona este o consecinta a acestui lucru", si-a motivat spaniolul decizia.

"Ii dorim noroc lui Rafa. Stim ca este o decizie gandita pe care a luat-o cu greu. Jucatorul trenuie sa stie cand sa-si asculte corpul. Dar turneul abia a inceput si noi avem o saptamana cu tenis de cea mai buna calitate in fata noastra", a declarat Albert Costa, directorul turneului.

Nadal nu este singurul cap de serie care decide sa se reraga de la Open-ul din Barcelona, Tomas Berdych, favoritul numarul 6, fiind sa renunte din cauza unei accidentari la glezna.

Pana la Roland Garros, turneu ce va incepe in 23 mai, Rafa va mai participa totusi la doua turnee de Masters, de la Roma (25 aprilie - 2 mai) si Madrid (9-16 mai).