Rafael Nadal si-a dovedit inca o data suprematia pe zgura, castigand pentru a sasea oara consecutiv turneul de la Monte Carlo. Fostul lider mondial s-a impus in finala de duminica in fata compatriotului sau, Fernando Verdasco, scor 6-0, 6-1, obtinand primul trofeu dupa "o seceta" de 11 luni.

Spaniolul Nadal a avut o reintoarcere de exceptie pe suprafata sa preferata, cedand doar 14 game-uri in aceasta editie a turneului de la Monte Carlo.

"Rafael a avut o zi incredibila si a jucat foarte bine. Cand joaca asa, nimeni nu-l poate invinge. Eu, la randul meu, nu am avut o zi prea buna, deoarece am incercat sa fortez si am facut mai multe greseli decat de obicei", a declarat "victima" lui Nadal din finala, Fernando Verdasco.

Cu acest nou trofeu obtinut la Monte Carlo, Rafael Nadal a egalat recordul vechi de 106 ani al englezului Reggie Doherty, cel care s-a impus de sase ori la Monte Carlo (1897-1899, 1902-1904). "E un moment foarte emotionant pentru mine. Probabil acesta este turneul meu favorit. Sa mai castig aici inca o data este un vis pentru mine. Atmosfera aici este incredibila. Ma simt ca acasa", a declarat fostul lider mondial.

Urmatoarea destinatie a lui Rafael Nadal este Barcelona, turneu ce incepe luni, 19 aprilie. Spaniolul, numarul trei mondial, are bye in prima runda, urmand ca in turul al doilea sa joace impotriva castigatorului din partida Guillermo Garcia-Lopez (Spania)-Christophe Rochus (Belgia).

Victor Hanescu este pe aceeasi parte a tabloului cu Nadal, cei doi putandu-se intalni in cel de-al treilea tur, daca tenismenul roman trece in primul tur de germanul Andreas Beck si in runda secunda de castigatorul partidei Jarkko Nieminen (Finlanda)/ Thomaz Belluci (Brazilia).