Rafael Nadal a ajuns la 30 de victorii consecutive la Mastersul de la Monte Carlo, dupa ce l-a invins in doua seturi pe compatriotul sau, Juan Carlos Ferrero, scor 6-4, 6-2. Cap de serie numarul 2, Rafa va intalni in semifinale un alt spaniol, pe David Ferrer. Favoritul de la Monte Carlo, Novak Djokovic l-a dominat clar pe David Nalbandian (6-2, 6-3), calificandu-se si el in semifinale.

Nadal, in semifinale la Monte CarloFoto: monte-carlorolexmasters.com

Nadal - Ferrero 6-4, 6-2

Dupa o jumatate de ora de joc, meciul dintre Nadal si Ferrero a fost suspendat din cauza vantului puternic si a ploii, la scorul de 3-2 pentru Ferrero. La reluarea partidei, Nadal a obtinut break-ul la 4-4, ceea ce l-a ajutat sa-si treaca in cont primul set. Setul secund a inceput cu un nou break al numarului trei mondial, Nadal reusind din nou sa-i ia serviciul adversarului in game-ul al cincilea al setului secund.

In semifinale, Rafa va infrunta un alt compatriot: David Ferrer

Djokovic - Nalbandian 6-2, 6-3

Favoritul numarul 1 de la Monte Carlo, Novak Djokovic a inceput meciul din sferturi cu un break la 0, ajutat fiind si de patru greseli consecutive ale argentinianului David Nalbandian. Sarbul s-a desprins la 3-0, insa adversarul sau a reusit sa-i ia serviciul si sa se apropie la un singur game: 3-2. Acestea aveau sa fie si singurele game-uri castigate de argentinian in primul set, Nole castigand urmatoarele trei game-uri si impunandu-se cu 6-2. In setul secund, Nalbandian a refuzat sa se predea, tinandu-i piept sarbului Djokovic, dar a clacat fizic in cele din urma, cedand si al doilea set cu 6-3.

In faza urmatoare, Djokovic il va intalni pe Fernando Verdasco.

Rezultate Monte Carlo Masters, sferturi de finala:

[11] David Ferrer (Spania) - Philipp Kohlschreiber (Germania) 7-5, 7-6(1)

[2] Rafael Nadal (Spania) - [9] Juan Carlos Ferrero (Spania) 6-4, 6-2

[1] Novak Djokovic (Serbia) - David Nalbandian (Argentina) 6-2, 6-3

[6] Fernando Verdasco (Spania) - Albert Montanes (Spania) 6-3, 6-7(4), 6-0