Alexandra Dulgheru a ratat calificarea in finala turneului Open de la Barcelona, fiind invinsa de mult mai experimentata sa adversara, italianca Roberta Vinci, in trei seturi, scor 6-7(4), 6-1, 6-2. Romanca a revenit spectaculos in finalul primului set, reusind sa se impuna la tie-break, dar a fost dominata de italianca in celelalte doua.

Numarul 54 WTA, Roberta Vinci a facut break inca din primul game al partidei, "ajutata" si de o dubla greseala a Alexandrei Dulgheru. Italianca se desprinde la 2-0, dar romanca revine si face break in game-ul al patrulea al meciului. Pentru prima data in aceasta partida Dulgeru trece la conducere: 3-2. Vinci ii ia din nou serviciul romancei (5-4) si serveste pentru primul set. Determinarea Alexandrei da roade, romanca reusind rebreak-ul (5-5). Primul set s-a decis la tie-break, acolo unde romanca s-a dovedit mai sigura pe ea: Dulgheru s-a impus cu 7-4, punand capat setului cu un forehand in cros.

Stoarsa de puteri dupa un prim set tensionat, Alexandra Dulgheru este dominata clar de italianca. Vinci isi impune jocul si conduce cu 5-0. Romanca reuseste sa-si tina pentru prima data serviciul in setul secund (1-5), dar nu poate sa evite "dezastrul": Italianca serveste pentru set si duce meciul in setul decisiv.

In setul al treilea al meciului, cele doua jucatoare isi castiga fiecare serviciul pana la 2-2. Presiunea pe care Vinci o pune asupra Alexandrei da roade, italianca facand break. Dulgheru nu-i mai pune deloc probleme adversarei, iar serviciul ii devine din ce in ce mai problematic. Lipsa de concentrare a Alexandrei ii ofera un nou break italiencei si Vinci se impune cu 6-2 in setul decisiv.

In finala, Roberta Vinci va juca impotriva castigatoarei din partida Francesca Schiavone (Italia) - Yaroslava Shvedova (Kazakhstan).

Parcursul Alexandrei Dulgheru (nr. 51 WTA) la Barcelona Open:

Primul tur: Alexandra Dulgheru - Silvia Soler (Spania) 6-2, 6-1

Optimi: Alexandra Dulgheru - Sara Errani (Italia) 2-6, 6-3, 7-6

Sferturi de finala: Alexandra Dulgheru - Arantxa Parra (Spania) 5-7, 6-2, 6-4

Semifinala: Alexandra Dulgheru - Roberta Vinci (Italia) 7-6, 1-6, 2-6