Andy Roddick s-a calificat in finala turneului de la Miami, americanul depasindu-l in trei seturi (scor 4-6, 6-3, 6-3) pe Rafael Nadal. In ultimul act, Andy va da piept cu Tomas Berdych, cehul trecand in doar doua seturi, scor 6-2, 6-2, de Robin Soderling.

Nadal a inceput mai bine disputa cu Roddick, ibericul castigand primul set cu 6-4. Fostul lider mondial nu a reusit insa sa treaca peste complexul semifinalelor (tot in aceeasi faza a competitiei a fost eliminat si la Indian Wells de Ljubicic), Nadal pierzand urmatoarele doua seturi identic, scor 6-3.

Roddick bifeaza a doua finala in doar doua saptamani, dupa cea pierduta in fata lui Ljubicic la Indian Wells. Demn de mentionat este faptul ca acesta a fost al treilea succes al lui Andy in fata lui Nadal, venit dupa o pauza de doi ani de zile.

Roddick s-a impus la Miami in 2004, iar pentru un trofeu va lupta cu Tomas Berdych. Cehul l-a depasit fara prea mari emotii pe Robin Soderling, scor 6-2, 6-2, avand un parcurs deosebit pe taram american (tot el l-a eliminat si pe Roger Federer dupa ce a salvat o minge de meci).