Sorana Carstea a parasit inca din primul tur turneul de la Paris, romanca fiind depasita destul de clar de Melanie Oudin. A fost 6-3, 6-0 pentru americanca dupa o partida care a durat mai putin de o ora (53 de minute). Sorana a fost in multe momente de nerecunoscut, jucatoarea facand foarte multe greseli nefortate.

Inceputul de meci a fost unul destul de echilibrat, jucandu-se pe contre. Sorana a facut break la scorul de 2-2, dar americanca a bifat rebreak-ul, iar scorul a devenit 3-3. De aici au inceput problemele pentru romanca, Cirstea piezand urmatoarele patru game-uri si implicit setul cu scorul de 6-3.

Jocul bun si agresiv al americancei a continuat si in setul al doilea, Oudin ducand scorul la un categoric 5-0 dupa ce a castigat de trei ori pe serviciul Soranei.

Setul s-a terminat cu un categoric 6-0 pentru Oudin, americanca intampinand dificultati in aceasta partida doar in primele cinci game-uri ale disputei.

Demn de mentionat este faptul ca partida dintre Melanie Oudin si Sorana Carstea s-a terminat cu victoria americancei, scor 6-3, 6-0, dupa numai 53 de minute.

Sorana a primit un punct WTA si 4.800 de dolari pentru participarea la turneul de la Paris (dotat cu premii in valoare de 700.000 de dolari).

"Am jucat foarte bine astazi si sunt fericita pentru acest lucru. Am servit bine, a fost un meci bun. Sper sa merg cat mai departe in acest turneu" - Melanie Oudin, imediat dupa partida cu Sorana.

Statistica partidei Oudin - Cirstea:

Asi: 5-2

Duble greseli: 1-0

Puncte castigate din primul serviciu: 73%-52%

Puncte castigate din al doilea serviciu: 77%-28%

Puncte castigatoare: 59-31.