Rafael Nadal a suferit o ruptura musculara minora in sfertul de finala de la Australian Open cu Andy Murray, ibericul urmand sa ia o pauza de aproximativ o luna de zile, informeaza AS. Aceasta veste vine dupa ce spaniolul pierduse zilele trecute si locul doi mondial.

In partida cu Murray, la scorul de 2-0 la seturi si 3-0 pentru britanic, Nadal a resimtiti dureri la genunchi, abandonand pana la urma disputa.

Un RMN si o ecografie (efectuate la Barcelona) au scos la iveala o ruptura musculara minora, accidentare care-l face pe Rafa sa absenteze in total o luna de zile (doua saptamani repaus total si alte doua recuperare).

In aceste conditii, Nadal va lipsi de la turneul de la Rotterdam, cel care va avea loc in perioada 8-15 februarie.

Nadal a dat asigurari pe site-ul personal ca aceasta ultima accidentare nu este precum cea de anul trecut (tendinita), ibericul urmand sa revina mult mai repede in circuitul profesionist.

"Ma simt bine si acum ma gandesc in aceste momente doar la recuperare. Imi pare rau ca voi rata turneul de la Rotterdam. Nu ma preocupa faptul ca am cazut in clsamentul ATP, important e sa-mi recuperez jocul pe care l-am avut de-a lungul turneelor de la Abu Dabi, Doha si partial chiar Australian Open", a precizat Rafael Nadal intr-un comunicat de presa.