Nikolay Davydenko a fost "stors" de puteri in meciul cu numarul unu mondial, Roger Federer, dar rusul a gasit forta sa glumeasca dupa meciul din sferturi de la Australian Open, facand glume in timpul conferintei de presa. "Poate Roger a avut noroc astazi. Din nou", a declarat razand Davydenko.

Davydenko l-a condus pe Roger Federer cu 6-2, 3-1, dar soarele "si-a schimbat" pozitia si elvetianul a revenit spectaculos inchizand partida in patru seturi, scor 2-6, 6-3, 6-0 si 7-5.

"Am fost foarte increzator la inceput si am jucat foarte bine in primul set. In cel de-al doilea set am avut, de asemenea, multe sanse sa castig, sa obtin mingi de break. Nu stiu ce s-a intamplat dupa 3-1. Daca as fi castigat game-ul as fi avut 4-1 si cred ca aveam 99% sanse sa castig si setul al doilea. Dar ceva s-a schimbat si am pierdut totul. Nu mi-am putut revenit dupa ce am pierdut atat de multe game-uri", a declarat Davydenko in timpul conferintei de presa.

Federer, deranjat de soare in primul set al intalnirii s-a vazut condus de rus, insa, a demonstrat imediat de ce este numarul unu mondial, castigand 13 game-uri consecutive. Intrebat cum s-a simtit in timpul maratonului de 13 game-uri ale lui Federer, rusul a declarat: "Enervat. Eram furios pe serviciul meu. Ma gandeam: . Ce sa fac? Ghinion. Ma duc acasa sa ma relaxez".

Davydenko a avut sanse de a reveni in meci in setul al patrulea, dar si-a ratat sansa. "In setul al patrulea era 4-3 pentru mine si 0/40 pe serviciul lui Federer, dar n-am avut nicio sansa. El a jucat foarte bine iar eu am avut ghinion in setul al patrulea. Am avut sanse si la 5-5. M-am chinuit sa-mi tin serviciul, dar din nou, ghinion. Poate Roger a avut noroc astazi. Din nou", a declarat rusul razand.