Rusoaica Nadia Petrova a "executat-o" cu sange rece pe Kim Clijsters, in cel de-al treilea tur de la Australian Open. Castigatoare la US Open in 2009, Clijsters a pierdut in 52 de minute, scor 0-6, 1-6. Compatrioata sa, Justine Henin a avansat in turul al patrulea, dupa ce a trimis-o acasa pe rusoaica Alisa Kleybanova. In competitia masculina, Nadal, Roddick, Del Potro si Murray si-au confirmat statutul de favoriti si s-au calificat un runda urmatoare.

Clijsters a suferit o infrangere categorica in fata favoritei numarul 19, Nadia Petrova. Belgianca nu a reusit decat cinci puncte in primele sase game-uri, ceea ce i-a permis rusoaicei sa-si treaca in cont primul set in 18 minute, cu 6-0. Clijsters (cap de serie numarul 15) si-a castigat pentru prima data serviciul in game-ul al treilea din setul secund, a fost imediat aproape de un break, dar Petrova a ramas concentrata si a trimis-o acasa, dupa 6-1 in setul secund.

In competitia de dublu, romanca Raluca Ioana Olaru a fost eliminata in turul doi al competitiei de catre surorile Williams. Romanca a facut pereche cu Olga Savciuk (Ucraina) si a ratat accederea in runda urmatoare dupa ce a fost invinsa cu 6-1, 6-2.

Rezultate turul trei masculin:

Andy Roddick (SUA) - Feliciano Lopez (Spania) 6-7(4), 6-4, 6-4, 7-6(3)

Juan Martin Del Potro (Argentina) - Florian Mayer (Germania) 6-3, 0-6, 6-4, 7-5

Andy Murray (Marea Britanie) - Florent Serra (Franta) 7-5, 6-1, 6-4

John Isner (SUA) - Gael Monfils (Franta) 6-1, 4-6, 7-6(4), 7-6(5)

Fernando Gonzalez (Chile) - Evgeny Korolev (Kazakhstan) 6-7(5), 6-3, 1-6, 6-3, 6-4

Marin Cilic (Croatia) - Stanislas Wawrinka (Elvetia) 4-6, 6-4, 6-3, 6-3

Rafael Nadal (Spania) - Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-4, 6-2, 2-6, 7-5

Ivo Karlovic (Croatia) - Ivan Ljubicic (Croatia) 6-3, 3-6, 6-3, 7-6(7)

Rezultate turul trei feminin:

Dinara Safina (Rusia) - Elena Baltacha (Marea Britanie) 6-1, 6-2

Justine Henin (Belgia) - Alisa Kleybanova (Rusia) 3-6, 6-4, 6-2

Nadia Petrova (Rusia) - Kim Clijsters (Belgia) 6-0, 6-1

Alona Bondarenko (Ucraina) - Jelena Jankovic (Serbia) 6-2, 6-3

Yanina Wickmayer (Belgia) - Sara Errani (Italia) 6-1, 7-6(4), 6-3

Jie Zheng (China) - Marion Bartoli (Franta) 5-7, 6-3, 6-0

Maria Kirilenko (Rusia) - Roberta Vinci (Italia) 7-5, 7-6(4)

Svetlana Kuznetsova (Rusia) - Angelique Kerber (Germania) 3-6, 7-5, 6-4

Declaratiile zilei:

Rafael Nadal: "Nu a fost prea rau, si asta pentru ca am castigat, dar nu mi-a placut jocul meu de astazi. Pana la urma toata lumea are zile mai putin bune. Australian Open este un turneu important, dar nu este un capat de lume. Scopul meu in urmatoarele meciuri va fi sa ma concentrez pe serviciul meu tot timpul si sa incerc sa profit pe retur de fiecare oportunitate, oricat de mica ar fi ea".

Justine Henin: "Este o mare provocare sa revii in meci, iar mie imi plac provocarile. Asa sunt eu. Am nevoie tot timpul sa-mi depasesc limitele, sa trag de mine. Sunt foarte mandra de felul in care joc in aceste zile. Ma bucur de meci, ceea ce este foarte important".

Andy Murray: "Sunt bucuros ca am castigat in minim de seturi in toate meciurile mele de aici. Este important pentru mine sa am situatii tensionate in meci, asa cum am avut in primul set in fata lui Serra, cand s-a apropiat destul de mult la puncte. Din fericire am depasit toate momentele dificile din acest meci".

Juan Martin Del Potro: "Am fost confuz in joc, in special in setul secund. Dupa mi-am mai imbunatatit jocul putin si am terminat meciul cu o serie de puncte foarte bune".

Kim Clijsters: "Am fost complet pe dinafara. Petrova a fost buna, dar eu am facut toate greselile si ea nu a trebuit sa faca prea multe. A servit foarte bine si a fost agresiva, dar asta doar pentru ca am lasat-o eu sa joace. E aiurea ca se intampla in aceasta faza a competitiei. Meciuri ca acesta au loc poate o data pe an. Am incercat sa raman calma, cu toate ca au fost momente in care vroiam sa rup racheta in bucati.

Jelena Jankovic: "Inainte de acest meci avea 8-0 in intalnirile directe cu Bondarenko. Dar m-am chinuit, nu am servit bine. Ea a jucat foarte bine si nu am putut sa-mi ridic nivelul. Sunt genul de sportiva careia ii place sa joace multe meciuri, deoarece cu cat joc mai mult, cu atat devin mai buna. Sezonul abia a inceput si eu nu am destul de multe jocuri in picioare. Scopul meu e sa revin in top din nou".