Victor Hanescu a fost eliminat in cel de-al doilea tur al Open-ului australian, dupa o intalnire "crunta" cu numarul unu mondial, Roger Federer. Cu un joc adeseori moale si "usor de citit", Victor a cedat in trei seturi, scor 6-2, 6-3, 6-2. Federer a intalnit un adversar cu un joc ce i-a convenit de minune si s-a calificat fara probleme in turul al treilea la Australian Open.

"Victor e un jucator dificil, dar este mai obisnuit pe zgura. A stat de multe ori in spatele terenului si de aceea am putut lovi decisiv", a declarat Roger Federer la finalul partidei.

Statistica meciului Federer - Hanescu:

Asi: 8-3

Duble greseli 1-1

Puncte castigate pe primul serviciu: 40/49 - 34/61

Puncte castigate pe serviciul al doilea: 15/24 - 12/26

Greseli nefortate: 18-26

Mingi de break: 5/11 - 0/5

Total puncte castigate: 96-64

Diferenta dintre cei doi jucatori s-a vazut inca din debutul partidei. Federer a atacat inca de la prima minge, a anticipat miscarile lui Hanescu si dupa cateva minute conducea cu 3-0. Victor reuseste sa intre in meci, il invita pe elvetian la fileu si isi castiga pentru prima data serviciul in acest meci gasind un culoar perfect pentru reverul sau in ling de linie. Hanescu intra mai bine in meci, dar este in continuare lent, lipsit de agresivitate, lucru ce-i convine de minune elvetianului. Federer obtine un punct frumos, dupa un duel cu Hanescu la fileu: 30-15, dar Hanescu reuseste sa isi castige game-ul. Romanul capata incredere si profita de un joc bun la fileu, acopera intreg terenul si obtine trei mingi de break. Federer, insa, le salveaza, obtine avantajul si isi castiga game-ul. Federer isi trece in cont primul set cu 6-2.

Hanescu a prins curaj, dar nu reuseste sa-i puna reale probleme elvetianului, jocul sau fiind in continuare destul de previzibil si comod pentru adversar. Romanul isi cedeaza serviciul in game-ul al optulea al setului secund si Roger conduce deja cu 2-0 la seturi.

Setul al treilea il gaseste pe Hanescu iesit complet din joc. Victor joaca din inertie si Federer se desprinde la 4-0. Hanescu revine, insa in joc si reuseste sa isi castige serviciul dupa un game extrem de disputat. In ultimul game al meciului, Victor e din nou aproape de un break, dar experienta lui Federer isi spune cuvantul si elvetianul pune capat jocului.

Intalnirile directe (4-0):

Roger Federer - Victor Hanescu (Cupa Davis) 7-6(4), 6-3, 6-1

Roger Federer - Victor Hanescu (Roland Garros) 6-2, 7-6 (3), 6-3

Roger Federer - Victor Hanescu (Estoril) 6-3, 6-2

Roger Federer - Victor Hanescu (Australian Open) 6-2, 6-3, 6-2