Victor Hanescu s-a calificat in turul doi de la Australian Open dupa ce l-a invins pe argentinianul Juan Ignacio Chela (meciul a durat doua ore si 17 minute). A fost 6-4, 6-3, 7-6 (2) pentru roman, Victor urmand sa-l intalnesca pe Roger Federer (numarul unu mondial) in turul doi al primului turneu de Mare Slam al anului.

Romanul a inceput bine disputa, Victor conducand cu 5-2 la un moment dat in primul set. Victor Hanescu a avut mai multe mingi de set la scorul de 5-4 (pe propriul serviciu), dar pana la urma argentinianul a reusit break-ul. Chela a fost insa neconvingator in urmatorul game, iar Hanescu a profitat din plin castigand primul set cu scorul de 6-4 dupa 40 de minute.

Meciul a continuat in aceeasi directie si in setul al doilea, Hanescu reusind sa acopere destul de bine terenul in fara unui Chela nesigur un multe momente. Romanul a bifat repede break-ul in debutul setului, iar dupa 40 de minute tabela a aratat 6-3 pentru Victor.

In al treilea set, lucrurile au fost mult mai echilibrate, fiecare castigand pe propriul serviciu pana la scorul de 3-3. In game-ul sapte, Hanescu se impune superb si bifeaza primul break al setului. Romanul conduce cu 5-3, dar argentinianul castiga pe serviciul lui Victor, iar scorul devine in cele din urma 5-5. Disputa devine din ce in ce mai stransa, iar setul se incheie la tie-break (7-2 pentru Hane).

Dupa 6-3, 6-4 si 7-6 (2), Victor Hanescu se califica in turul doi de la Australian Open, romanul urmand sa dea piept cu Roger Federer, actualul lider din tenisul de camp mondial. Pentru aceasta performanta, Victor si-a asigurat un cec in valoare de 31.500 de dolari australieni si 45 de puncte ATP.

Roger Federer, liderul mondial, a ajuns in turul doi dupa ce l-a invins pe Igor Andreev in patru seturi, scor 4-6, 6-2, 7-6 (2), 6-0.

Hanescu - Chela, statistica partidei:

Primul serviciu: 71%-54%

Asi: 6-6

Duble greseli: 1-4

Greseli nefortate: 2-8

Puncte castigate din primul serviciu: 69%-63%

Puncte castigate din al doilea serviciu: 56%-38%

Puncte castigatoare: 126-96

Hanescu - Chela, istoric:

Victor si Juan Ignacio s-au intalnit de doua ori de-a lungul timpului, castigator de fiecare data fiind Hanescu (Wimbledon - 2003/ 6-2, 6-1, 6-4 si Roland Garros - 2005/ 7-5, 6-1, 2-6, 7-5).

Romani la Australian Open:

Sorana Cirstea s-a calificat, marti dimineata, in turul doi al competitiei Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Romanca o va intalni in turul al doilea pe rusoaica Alisa Kleybanova. Monica Niculescu si Edina Gallovits au parasit insa primul turneu de Mare Slam al anului.