Romanul Horia Tecau, alaturi de neo-zeelandezul Marcus Daniell au cucerit primul lor titlu din circuitul profesionist ATP, dupa ce i-au invins in finala de dublu de la Heineken Open (Auckland) pe brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares, scor 7-5 6-4. Posesorii unui wild card, Tecau si Daniell au depasit orice asteptari si au scris istorie la Auckland.

A treia oara este cu noroc pentru romanul Horia Tecau. Dupa ce in 2009 a pierdut doua finale, la Kitzbuhel (impreuna cu Andrei Pavel) si la Stuttgart (impreuna cu Victor Hanescu), in debutul sezonului 2010 reuseste sa obtina primul sau titlu.

Tecau a fost aproape de a nu putea concura la Heineken Open (Auckland), deoarece nu a putut ajunge pe tabloul principal alaturi de partenerul sau obisnuit, brazilianul Andre Sa. In aceste conditii, romanul i-a cerut directorului turneului, Richard Palmer, un wild card. Cererea a fost acceptata, insa cu o conditie: sa participe alaturi de un debutant local.

Jucand pentru prima data alaturi de tanarul Marcus Daniell, Hanescu a reusit performanta de a castiga primul sau titlu. Dupa victoria senzationala din semifinale, atunci cand au invins la super-tie-break perechea Johan Brunstrom (Suedia)/ Jean-Julien Rojer (Antilele Olandeze), scor 3-6 7-6(4) 10-8, cuplul Tecau/Daniell a facut istorie in finala.

Tecau a avut sansa de a-si lua revansa in fata perechii braziliene Melo/Soares, cea care i-a refuzat un titlu in 2009. Fara niciun set pierdut in aceasta editie, brazilienii "s-au lovit" de ambitia lui Tecau si Daniell, pierzand in doua seturi. "M-am bucurat ca am sansa de a juca. In prima runda am jucat impotriva unei alte perechi wild card si m-am bucurat ca intalnim o echipa mai slaba in aceasta faza a competitiei. Apoi m-am antrenat cu Marcus si am vazut ca joaca foarte bine. Niciodata nu m-am gandit ca vom castiga titlul, dar am crezut tot timpul ca putem juca bine si putem fi o echipa greu de invins", a declarat Tecau la finalul partidei.

Tanara speranta Marcus Daniell, a devenit primul neo-zeelandez care castiga un titlu ATP de la James Greenhalgh, cel care a castigat titlul la dublu in Hong Kong, in 1999.

Pentru aceasta performanta, Tecau si Daniell vor primi 250 puncte ATP si un cec in valoare de 19.500 dolari.

Cu primul sau titlu in palmares, Tecau "ataca" acum turneul de Mare Slem Australian Open, acolo unde va face pereche cu argentinianul Lukas Arnold Ker.