Victor Hanescu va da piept cu argentinianul Juan Ignacio Chela in primul tur de la Australian Open, conform tragerii la sorti care a avut loc in cursul zilei de vineri. In turneul feminin, Sorana Carstea o va intalni pe Olivia Rogowska (Australia), in timp ce Monica Niculescu va avea viata grea cu Jelena Jankovic (Serbia).

Victor Hanescu va avea un meci destul de greu impotriva lui Ignacio Chela, argentinianul fiind numarul 75 in lume. In cazul in care se va califica, Victor va juca in turul doi cu invingatorul din partida Roger Federer - Igor Andreev, fiind destul de probabila o confruntare cu numarul unu mondial.

In intrecerea feminina, Sorana Carstea o va intalni pe Olivia Rogowska, intr-o partida in care romanca este favorita. Monica Niculescu are cel mai dificil adversar, aceasta urmand s-o intalnesca pe Jelena Jankovic, sarboaica fiind a cincea favorita a competitiei. Edina Gallovits se va duela cu Nadia Petrova (Rusia - favorita numarul 19), in timp ce Raluca Olaru va lupta pentru calificare impotriva Katerinei Bondarenko (Ucraina - favorita numarul 30). Alexandra Dulgheru pare a avea cel mai usor meci, romanca urmand sa isi masoara fortele cu o jucatoare venita din calificari.

Vezi aici cu cine vor juca marii favoriti ai competitiei australiene:

Tabloul masculin:

Roger Federer (Elvetia/Nr.1) - Igor Andreev (Rusia)

Rafael Nadal (Spania/Nr.2) - Peter Luczak (Australia)

Novak Djokovic (Serbia/Nr.3) - Daniel Gimeno-Traver (Spania)

Juan Martin Del Potro (Argentina/Nr.4) - Michael Russell (SUA)

Tabloul feminin:

Serena Williams (SUA/Nr.1) - Ursula Radwanska (Polonia)

Dinara Safina (Rusia/Nr.2) - Magdalena Rybarikova (Slovacia)

Svetlana Kuznetova (Rusia/Nr.3) - Anastasia Rodionova (Australia)

Caroline Wozniacki (Danemarca/Nr.4) - Aleksandra Wozniak (Canada).