Cupa Davis ar putea deveni istorie daca planul indraznet de a realiza Cupa Mondiala de tenis va prinde contur. Ideea a fost prezentata deja oamenilor din tenis, si jucatorii s-ar putea infrunta intr-o noua competitie pe natiuni destinata exclusiv tenisului masculin, in ideea atragerii atentiei tinerilor asupra acestui sport.

In cazul in care ideea va fi acceptata, Cupa Mondiala de tenis (sau Marele Slem pe Natiuni) va fi un turneu bianual de zece zile, la care vor participa 32 de echipe impartite in opt grupe a cate patru jucatori, urmad ca cele mai bune 18 natiuni sa se intalneasca in faza eliminatorie.

Partidele se vor desfasura dupa sistemul "cel mai bun din cinci seturi". Fiecare echipa va avea la dispozitie cel putin doi jucatori pentru fiecare partida, iar la mijlocul meciului vor fi obligatorii schimbarile. Pauza dintre puncte va fi de maxim 25 de secunde, iar tie-break-ul urmeaza a fi castigat de cel care ajunge primul la cinci puncte, dar la o distanta de doua puncte fata de adversar.

Potrivit publicatiei The Times, Ion Tiriac ar putea fi printre primii ofertanti de a gazdui evenimentul, dupa ce a reusit sa creasca vizibilitatea turneului de la Madrid printre celelalte competitii de Masters Series din Turul ATP.

Planurile Cupei Mondiale de tenis urmeaza a fi prezentate tenismenilor la Consiuliul jucatorilor profesionisti ce va avea loc in timpul turneului de tenis Australian Open. "In aceste vremuri, sportul trebuie sa se bata pentru atentia consumatorilor din intreaga lume cu blockbusterele de la Hollywood, jocurile video, internetul, televiziunea, muzica. Oamenii vor acum divertismentul sub alte forme de aceea suntem constienti ca tebuie sa ii facem pe cei tineri sa priveasca meciurile de tenis. De asemenea, nu vrem ca acest turneu sa fie o sarcina suplimentara pentru jucatori, asa ca intentia este de a-i cauta un nou loc in calendar", a declarat James Hird, unul dintre promotorii acestei noi competitii.