A pierdut dramatic finala de la Doha cu Nikolay Davydenko, dar nu face o tragedie din acest lucru, fiind bucuros ca a putut sa atinga (cel putin in primul set al disputei) nivelul cu care ne-a obisnuit in momentele in care era numarul unu mondial. "Am jucat un tenis incredibil in primul set, iar ceea ce ma bucura cel mai mult este forma pe care am aratat-o", a declarat Rafael Nadal.

"Am jucat un tenis incredibil in primul set al finalei, iar acest lucru a fost foarte bine din punct de vedere moral. Sunt multumit de ceea ce am realizat in ultima perioada. Sunt mandru de ceea ce am realizat in prima parte a finalei. Asta imi da speranta ca poate, in cele din urma, am revenit la forma mea cea mai buna, pe care am aratat-o cu precadere in 2008", a declarat Nadal.

Ibericul a castigat categoric primul set al finalei cu Davydenko (scor 6-0), dar le-a pierdut pe celelalte doua, scor 7-6 (8) si 6-4, cu toate ca Nadal a avut si doua mingi de meci.

"Nu reusesc sa imi dau seama ce am facut gresit dupa tie-break-ul pierdut la limita. Pana la urma, am fost depasit de unul dintre cei mai buni jucatori din lume", a conchis Nadal, citat de Marca.