Dupa ce au ratat intalnirea in finala de la Abu Dhabi, Federer si Nadal au ocazia de a oferi fanilor mult asteptata confruntare la turneul de la Doha. Cei mai buni tenismeni ai lumii s-au calificat, joi, in semifinalele competitiei, avand de trecut inca un "hop" pana la finala. O intalnire interesanta va avea loc si la Brisbane (Australia), acolo unde finala se va juca intre doua foste lidere mondiale, belgiencele Justine Henin si Kim Clijsters.

Federer s-a calificat pentru a cincea oara in semifinalele de la Doha, invingandu-l pe letonianul Ernests Gulbis in trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-4. Doua break-uri in primul set i-au asigurat elvetianului primul set, avand un procentaj de 77% pe propriul serviciu. In cel de-al zecelea game din setul secund, Gulbis a intors meciul in favoarea sa si l-a egalat pe Federer la seturi. Numarul unu mondial a luptat din greu pentru a-i lua serviciul adversarului sau in setul decisiv. A reusit sa o faca in game-ul noua si s-a calificat in semifinale.

"Stiu ca Gulbis este jucatorul cu cel mai mare potential acum. Din pacate, nu ocupa locul pe care il merita in clasament. L-am luat in serios si asa ca nu am fost surprins de modul in care a jucat", a declarat Federer.

Federer il va intalni in semifinala pe rusul Davydenko, cel care l-a invins pe elvetian in semifinala Turneului Campionilor la finele anului 2009.

Rafael Nadal a jucat doar 35 de minute in fata lui Steve Darcis. Belgianul a fost nevoit sa se retraga in setul secund din cauza unei accidentari la spate. "Sunt bucuros de faptul ca sunt in finala fara sa fi pierdut niciun set pana acum. Sunt multumit si de felul in care joc: servesc bine, joc bine cu forehand-ul si astazi am jucat mai bine decat ieri cu backhand-ul", a declarat numarul doi mondial. Pentru o finala la Doha, Nadal va trebui sa treaca de sarbul Viktor Troicki, favoritul numarul 5 al turneului.

Rezultate sferturi Doha:

Federer (Elvetia) - Gulbis (Letonia) 6-2, 4-6, 6-4

Nadal (Spania) - Darcis (Belgia) 6-1 2-0 abandon Darcis

Davydenko (Rusia) - Karlovic (Croatia) 7-6(4) 7-6(7)

Troicki (Serbia) - Kubot (Polonia) 4-6 6-4 7-6(1)

La turneul de la Brisbane (Australia), finala se va da intre doua jucatoare care au revenit pe teren dupa o perioada de pauza. Henin este la primul sau turneu oficial dupa retragerea din mai 2008, pe cand Clijsters a revenit in 2009 dupa o pauza de doi ani si a reusit surpriza castigand turneul de Mare Slem US Open.

Justine Henin, care participa la acest turneu gratie unui wild-card a invins-o in semifinala pe sarboaica Ana Ivanovic, scor 6-3, 6-2. Clijsters a trecut si ea in doua seturi de nemtoaica Andrea Petkovic, scor 6-4, 6-2.

Pana acum, cele doua belgience s-au intalnit de 23 de ori, Henin fiind la conducere cu 12 victorii. Ultima intalnire dintre cele doua sportive a avut loc in semifinalele de la Wimbledon in 2006, atunci cand Henin a invins-o pe Clijsters, dar a pierdut finala in fata frantuzoaicei Amelie Mauresmo.

La Hopman Cup, turneul mixt inter-tari desfasurat la Perth (Australia), Marea Britanie (Murray/Robson) a trecut de Rusia (Andreev/Dementieva) cu 2-1 si va juca finala cu Spania (Robredo/Sanchez).