Romania a cedat cu 0-3 in fata Statelor Unite ale Americii in cea de-a treia intalnire din Grupa A a turneului mixt inter-tari Hopman Cup, editia 2010, desfasurat la Perth (Australia). Victor Hanescu nu s-a recuperat dupa accidentarea suferita in meciul cu Robredo si a fost nevoit sa se retraga. Cu toate acestea, Cirstea a jucat meciul sau de simplu, fiind invinsa de americanca Oudin in doar 59 de minute.

In varsta de 18 ani, Oudin a obtinut prima sa victorie la Hopman Cup, invingand-o fara drept de apel pe romanca Sorana Cirstea. Americanca a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a aduce punctul tarii sale. Cirstea a pierdut cu 2-6, 3-6 si ramane doar cu amintirea superbei victorii din prima intalnire, din fata australiencei Stosur.

Spania este neinvinsa la acest turneu, reusind sa nu piarda nici macar un set de-a lungul celor trei intalniri cu SUA, Romania si Australia. Maria Jose Martinez Sanchez si Tommy Robredo i-au invins la 0 pe australieni si devin primii finalisti ai acestei editii. Adversara cu care Spania isi va disputa titlul la Hopman Cup urmeaza a se stabili in intalnirea dintre Marea Britanie (Andy Murray/Laura Robson) si Rusia (Igor Andreev. Elena Dementieva).

SUA - Romania

Melanie Oudin - Sorana Cirstea 6-2, 6-3

John Isner - Victor Hanescu 6-0, 6-0 (retragere)

Oudin/Isner - Cirstea/Hanescu 6-0, 6-0 (retragere)