Dupa un 2009 in care a triumfat, printre altele, la Roland Garros si Wimbledon, Roger Federer este increzator in faptul ca va reusi in 2010 sa castige si mai multe turnee. "Cred ca voi putea, fara nicio indoiala, sa castig mai multe turnee decat anul trecut", a precizat elvetianul.

''Cred ca voi putea, fara nicio indoiala, asta si daca organismul imi va permite, sa castig mai multe turnee decat anul trecut. Voi putea de asemenea sa castig in incredere, iar astfel multe lucruri vor deveni posibile", a declarat Federer, citat de Reuters.

Numarul unu din tenisul de camp masculin se afla la Doha, in Qatar, acolo unde evolueaza la primul turneu din acest an (il va intalni pe belgianul Christophe Rochus in primul tur).

In varsta de 28 de ani, Roger s-a impus in 2009 in patru turnee, doua de Grand Slam - Roland Garros si Wimbledon, si doua Masters 1000 - Cincinnati si Madrid.

Cu toate acestea, finalul de an nu a fost unul prea bun pentru Federer, acesta fiind invins in finala de la US Open si eliminat in semifinale la Turneul Campionilor.

''Vreau sa raman numarul 1 mondial. Este un obiectiv evident, nu exista nicio indoiala in acest sens, pentru ca a ajunge din nou de pe locul 2 pe primul loc nu a fost deloc o sarcina usoara, mai ales cu un Rafa Nadal jucand atat de bine'', a conchis Roger Federer.