Victor Hanescu si Sorana Cirstea au adus prima victorie Romaniei la Hopman Cup 2010, turneu mixt organizat la Perth (Australia) de Federatia Internationala de Tenis (ITF). Perechea romana a reusit sa se impuna in fata favoritilor numarul unu ai acestui turneu, australienii Lleyton Hewitt si Samantha Stosur, scor 2-1.

In primul meci dintre Australia si Romania s-au infruntat Samantha Stosur si Sorana Cirstea. Romanca si-a pierdut serviciul in game-ul patru al meciului, acest lucru facand ca australianca sa se impuna in primul set cu 6-3. In setul secund, Sorana Cirstea reusteste break-ul la 5-4 in favoarea sa si egaleaza la seturi. Setul decisiv nu incepe prea bine pentru romanca: Stosur face break. Sorana castiga pe serviciul adversarei la 2-1 in defavoarea sa, isi castiga game-ul si trece la conducere pentru prima data in setul trei. Increzatoare, Cirstea reuseste un nou break (5-3), serveste pentru meci si aduce prima victorie Romaniei, dupa 12 ani, la Hopman Cup.

Spre deosebire de compatrioata sa, Hanescu incepe in forta meciul cu Hewitt si trece la conducere dupa trei game-uri: 3-0. Romanul este increzator, contracareaza bine jocul adversarului sau si castiga primul set cu 6-3. Cei doi sportivi sunt pe picior de egalitate in setul secund pana la 2-2. Hewitt isi castiga serviciul, isi trece in cont primul break din aceasta partida si isi adjudeca cel de-al doilea set cu 6-3. In setul decisiv, australianul reuseste sa castige serviciul lui Hanescu la 2-2, dar romanul face rebreak-ul si se mentine in meci. Partida s-a decis la tie-break, acolo unde australianul a invins cu 7-2.

Aflate la egalitate dupa cele doua meciuri de simplu, Australia si Romania si-au disputat suprematia la dublu. Perechea Hewitt/ Stosur nu a putut rezista romanilor. Cuplul Hanescu/Cirstea a inceput partida cu doua break-uri consecutive si a condus cu 3-0. Australienii reusesc rebreak-ul si raman in partida, dar Sorana si Victor castiga primul set cu 7-5, iar in setul secund se impun categoric, cu 6-1.

Invitata din nou la aceasta competitie dupa 12 ani, Romania va trebui sa infrunte in urmatoarea intalnire, in 5 ianuarie, echipa Spaniei, reprezentata de Maria Jose Martinez Sanchez si Tommy Robredo.

Australia - Romania

Samantha Stosur - Sorana Cirstea 6-3 4-6 3-6

Lleyton Hewitt - Victor Hanescu 3-6 6-3 7-6(2)

Lleyton Hewitt/ Samantha Stosur - Victor Hanescu/ Sorana Cirstea 5-7, 1-6