Amelie Mauresmo a anuntat, in cursul zilei de joi, ca se retrage din circuitul profesionist WTA, frantuzoaica urmand sa spuna adio tenisului la varsta de 30 de ani, informeaza Reuters. "Toata aventura a fost fabuloasa, dar am luat decizia de a pune capat", a declarat fostul lider mondial.

In varsta de 30 de ani, Amelie a precizat ca hotararea a fost luata dupa multe ore de gandire si ca decizia este irevocabila.

''Am venit sa anunt sfarsitul carierei mele de jucatoare profesionista. Am luat decizia dupa o atenta reflectie. Wimbledon este imaginea care ramane puternic in mintea mea, dar toata aventura din tenis a fost fabuloasa. Au fost victorii care nu au pret'', a precizat frantuzoaica.

Mauresmo (numarul 21 in lume in acest moment) este cea mai de seama jucatoare de tenis din Franta, Amelie castigand de-a lungul carierei doua titluri de Grand Slam (in 2006 a cucerit Australian Open si Wimbledon) si 25 de turnee WTA. Pe langa toate acestea, Amelie a bifat si o medalie de argint la JO de la Atena (2004).

A debutat in tenisul profesionist in anul 1993, iar in 2004 s-a aflat pe prima pozitie a clasamentului WTA.