Roger Federer a debutat cu victorie in actuala editie a Turneului Campionilor de la Londra. Numarul 1 mondial a suferit in debutul partidei cu spaniolul Fernando Verdasco, dar nu a cedat jocul, a luptat pentru fiecare minge. Un break in game-ul 12 al elvetianului l-a scos pe Verdasco din ritm si liderul mondial s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1.

Primul set a aratat un lider mondial care nu era deloc in apele sale. A debutat cu o dubla greseala, erori nefortate si lovituri ce s-au oprit in fileu. A cedat usor primul set lui Verdasco, spaniolul reusind sa castige primul sau set din cariera impotriva liderului mondial cu 6-4. A intrat greu in ritm si a obtinut o minge de break abia in game-ul al 12-lea, in setul secund. Acest break a fost decisiv pentru Federer, elvetianul castigand cu 7-5. A venit vremea ca Verdasco sa iasa din joc, iar setul decisiv a fost dominat categoric de Federer (6-1).

Roger Federer se impune pentru inca o data in fata lui Verdasco, iar scorul intalnirilor dintre cei doi se ridica acum la 4-0.

Programul Turneului Campionilor de luni:

Rafael Nadal - Robin Soderling, ora 16:15, sport.ro

Novak Djokovic - Nicolay Davydenko, ora 23:30, sport.ro