Anul 2009 a fost unul cum nu se poate mai bun pentru Roger Federer. S-a casatorit, a devenit tatal a doua fetite, a castigat primul sau titlu la Roland Garros, iar prin victoria de la Wimbledon a devenit primul tenismen ce are in palmares 15 trofee de Grand Slam. Elvetianul numarul 1 va participa, in perioada 22-29 noiembrie, la ultimul turneu al anului, fiind acompaniat de fetitele sale, Myla Rose si Charlene Riva.

Mandru de ce a realizat in acest an, Federer a povestit in cadrul unui interviu cum impaca viata de tenismen profesionist cu cea de tata. "Mirka face mai multe, e mai rapida. Eu am un somn foarte adanc ceea ce ma ajuta sa dorm si sa nu aud urletele. Daca una dintre ele doarme, cealalta e treaza. Ar fi frumos din partea lor daca ar adormi in acelasi timp. Pe timpul zilei ajut cat de mult pot. Pentru Mirka e important ca sunt acolo, chiar daca nu schimb toata ziua scutecele sau le hranesc. Vrea doar sa le tin cat mai mult posibil deoarece amandoi credem ca e foarte important sa aiba si mama si tatal aproape, a declarat elvetianul potrivit The Telegraph.

Evenimentele din 2009 l-au coplesit pe Federer, iar dupa US Open, elvetianul a luat o pauza de sase saptamani. A revenit la Basel, turneul sau de casa, dar a fost invins in finala de Novak Djokovic. La Paris Masters a fost eliminat inca de la primul meci de Julien Benneteau. "Cu copii sau fara, aveam nevoie de o pauza, atat psihica, dar si fizica, pentru a ma recupera dupa un an greu. Am jucat mult, de la Miami pana la US Open au fost multe emotii: m-am casatorit, am asteptat nasterea fiicelor mele si toate acestea mi-au consumat energia, am avut mult succes in tenis si au fost prea multe lucruri deodata. Dar acum ma simt din nou in forma si e minunat. Faptul ca am petrecut mult timp cu fetele mele m-a ajutat foarte mult", a mentionat Federer.

Roger Federer participa in perioada 22-29 noiembrie la Turneul Campionilor in incercarea de a termina sezonul pe primul loc in ierarhia ATP. Daca va face acest lucru, Federer va deveni al doilea tenismen profesionist, dupa Ivan Lendl, care reuseste sa-si recapete tronul, dupa ce a fost "dat jos" de pe primul loc.

Miercuri, la Londra, au avut loc tragerile la sorti pentru grupele Turneului Campionilor:

Grupa A

1. Roger Federer

2. Andy Murray

3. Juan Martin del Potro

4. Fernando Verdasco

Grupa B

1. Rafael Nadal

2. Novak Djokovic

3. Nikolay Davydenko

4. Robin Soderling