Serena Williams a redevenit numarul 1 mondial dupa ce a castigat Turneul Campioanelor de la Doha, iar cu aceasta ocazie si-a rotunjit simtitor conturile ajungand la o suma a castigurilor din competitiile de simplu de aproape 30 milioane de dolari. Sportiva de 28 de ani a devenit, in acest sezon, si sportiva profesionista din WTA cu cele mai mari castiguri intr-un singur an, doborand recordul belgiencei Justine Henin.

Detinatoare a 11 titluri de Mare Slem, Serena a castigat la simplu in acest sezon suma de 6.545.586 milioane de dolari, doborand recordul lui Justine Henin. Belgianca a castigat in 2007, in competitiile de simplu 5.429.586 milioane de dolari. Astfel, din cariera sa de simplu in WTA, Serena a adunat 28,5 milioane de dolari.

"E incredibil cat de mult a crescut tenisul feminin in ultimii ani si ca premiile in bani au crescut semnificativ. Suntem foarte norocoase pentru ca avem oportunitatea de a fi rasplatite cu asemenea sume facand ceva ce ne place", a declarat Williams, potrivit Reuters.

Tot in acest an, Serena a doborat recordul americancei Lindsay Davenport si a devenit prima sportiva profesionista din WTA care castiga peste 23 milioane de dolari din cariera de simplu.