Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) vrea sa investigheze daca exista posibilitatea ca Andre Agassi sa poata fi acuzat, dupa ce a marturist ca in 1997, in timpul carierei sale de jucator de tenis profesionist, a consumat droguri grele. Dezvaluirea fostului tenismen a venit dupa 12 ani, iar WADA are o limita de 8 ani in care poate sa dea pedepse pentru consumul de droguri, dar oficialii agentiei cauta mijloace prin care sa poata lua masuri.

"In 1997 a consumat o substanta interzisa si noi nu putem face prea multe in aceasta privinta deoarece este in afara limitei de opt ani. Doua lucruri trebuie anchetate. Daca a mintit, si el a marturisit ca a facut acest lucru, asta inseamna ca a mintit sub juramant si in acest caz cred ca se justifica o ancheta suplimentara pentru a vedea daca vor mai fi si alte acuzatii. Aceasta nu este una dintre acele situatii peste care poti sa treci pur si simplu. Al doilea lucru ce trebuie anchetat are legatura cu avocatul lui. Reprezentantul sau legal a stiut ca mintea? Poate se poate face ceva in aceasta situatie", a declarat pentru Reuters David Howmann, directorul general al WADA.

Dupa ce medicii l-au informat ca a picat testul anti-doping, Agassi le-a trimis oficialilor ATP o scrisoare in care i-a mintit ca a consumat metamfetamina cristalizata din greseala. Oficialii ATP l-au crezut si au hotarat sa nu ii aplice nicio pedeapsa. Toate acestea au fost dezvaluite in autobiografia fostului tenismen, intitulata Open.

"S-ar putea sa fie ceva ce nu intra in jurisdictia ATP. Poate ca alte agentii trebuie sa analizeze situatia. Noi nu ne bazam pe organizatii sportive pentru a sanctiona consumul de droguri, dar aceste lucruri trebuie sa fie pedepsite. Dezvaluirea a venit dupa limita de opt ani, dar poate mai e ceva ce putem face in acest caz", a adaugat Howmann.