Castigator a 60 de turnee si 8 tituri de Grand Slam, fostul tenismen Andre Agassi este de parerea ca in curand dominatia Federer-Nadal se va incheia, iar urmatorul numar unu mondial in circuitul ATP va fi scotianul Andy Murray.

"A venit timpul sa se schimbe garda: Federer si Nadal pierd teren in fata lui Novak Djokovic, Murray, ba chiar si in fata lui Juan Martin Del Potro", a declarat Andre Agassi, potrivit Gazzetta dello Sport.

Agassi a adaugat ca accidentarile lui Nadal la genunchi ii pot incheia cariera: "Problemele la genunchi pot recidiva deoarece aceasta parte a corpului este foarte solicitata in tenis. Nu va fi usor pentru el sa isi regaseasca forma de dinainte de accidentare. E un ghinion ce-i poate afecta cariera". In ceea ce-l priveste pe numarul unu mondial, americanul a declarat: "Federer inca mai poate sa faca lucruri mari in tenis, dar are 28 de ani si va intra intr-o scadere de forma".

Din perspectiva lui Agassi, mostenitorul celor doi va fi scotianul Andy Murray: "Murray este foarte talentat. Are tot ceea ce ii trebuie pentru a castiga pe orice tip de suprafata si impotriva oricui".