Marin Cilic a reusit surpriza la turneul de la Beijing si l-a invins categoric in semifinale pe spaniolul numarul doi mondial, Rafael Nadal, scor 6-1, 6-3. In prima intalnire dintre cei doi sportivi, croatul de 21 de ani a avut un serviciu perfect si a controlat intreg jocul, in fata unui Nadal fara solutii. Cilic il va intalni in finala de duminica pe Novak Djokovic, sarbul trecand in doua seturi de suedezul Robin Soderling, scor 6-3, 6-3.

Dupa doar 15 minute de joc, Cilic tinea fraiele partidei si conducea cu 5-0. Cu un control foarte bun al mingei, croatul a fructificat a cincea minge de meci si l-a eliminat pe Nadal de la China Open.

Novak Djokovic l-a invins pe Robin Soderling, scor 6-3, 6-3, si si-a asigurat revenirea pe locul al treilea in ierarhia ATP. Actualul numar 3, Andy Murray isi va pierde pozitia din clasament deoarece nu a mai evoluat in niciun turneu de la US Open, din cauza unei accidentari.

"Rezultatul nu arata ce s-a intamplat cu adevarat in meci. Soderling serveste foarte bine, loveste puternic si a fost agresiv pe intreaga durata a partidei. A trebuit sa ma inarmez cu foarte multa rabdare si sa profit de orice sansa imi apare. Inca o victorie minunata", a declarat Djokovic, potrivit Reuters.