Andrei Pavel s-a retras din tenisul profesionist cu zambetul pe buze, Cneazul fiind invins in doua seturi, scor 6-3, 7-6(2), de Pablo Cuevas, favorit numarul 8 de la BCR Open Romania. "Ma bucur enorm ca m-am retras acasa, la Bucuresti", a declarat Andrei Pavel.

Cu 12 ani mai tanar, Pablo a dominat partida cu Andrei in primul rand din punct de vedere fizic, Cuevas avand raspuns pentru aproape toate loviturile lui Pavel, gratie acoperirii foarte bune a terenului.

Setul I

Partida a inceput cu Pablo servind, iar Andrei Pavel si-a pierdut serviciul la scorul de 3-2 pentru Cuevas. Dupa acest moment fiecare a castigat pe propriul serviciu, iar setul i-a revenit numarului 59 mondial cu 6-3. Andrei este usor greoi in exprimare, varsta punandu-si amprenta asupra jocului romanului.

Setul II

Jucatorul nascut in Argentina a continuat sa domine disputa si in setul doi. La 4-3, pe serviciul lui Cuevas, romanul conduce cu 40-15 si reuseste pana la urma primul si singurul sau break din aceasta partida. Pavel continua seria buna si castiga pe propriul serviciu, reusind astfel sa conduca pentru prima data pe tabela (5-4). Se merge cap la cap pana la tie-break, acolo unde Pablo se impune categoric cu 7-2.

Andrei Pavel - Pablo Cuevas 3-6, 6-7(2)

"Publicul a fost superb, mereu mi-a placut sa joc aici. Cuevas este un jucator foarte bun pe zgura si mult mai tanar decat mine. Ma bucur ca ma putut sa fac ultimul meci de simplu acasa, la Bucuresti. A fost o distractie. Tot timpul am vrut sa castig la BCR Open Bucuresti, dar asta e, n-a fost sa fie! Se vede varsta, nu ai ce sa-i faci" - Andrei Pavel (tvr1).

"Este un exemplu pentru toti tinerii din tara asta, fiind un mare patriot. A facut multe pentru tenisul romanesc" - Ion Tiriac (tvr1)

"Cand am fost la Federatie nu mi-a cerut niciodata bani sa joace in Cupa Davis, ceea ce spune foarte mult, cu toate ca toti cereau. A fost un mare jucator si, din pacate, i-a venit si lui randul sa se retraga" - Ilie Nastase (tvr1).

Pablo Cuevas/ Nascut pe 1 ianuarie 1986, Cuevas reprezinta Uruguayul in competitii, cu toate ca este nascut la Concordia, Buenos Aires. Se afla pe locul 59 in clasamentul ATP si este antrenat de Daniel Orsanic.