Victor Hanescu va juca in primul meci al Romaniei cu Suedia din Cupa Davis, contand pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Cel mai bine clasat roman din ierarhia ATP il va intalni, la Helsingborg, pe Andreas Vinciguerra. In cea de-a doua partida a zilei de vineri, Victor Crivoi va avea un meci de foc, in compania finalistului de la Roland Garros, Robin Soderling, informeaza publicatia hd.se. Andrei Pavel a ales sa nu joace in aceasta intalnire, concentrandu-se pe sarcinile sale de capitan nejucator.

Perechea de dublu a Romaniei este formata din Marius Copil/ Horia Tecau, cei care au adus singurul punct Romaniei in confruntarea cu Rusia.

"In acest sezon am castigat multe meciuri impotriva unor jucatori foarte buni si de aceea sunt foarte increzator inaintea acestei intalniri. Hanescu si Crivoi sunt jucatori foarte buni si va fi dificil sa jucam impotriva lor. Romania este buna atat la simplu, cat si la dublu. Va trebui sa jucam bine pentru a-i invinge", a declarat Robin Soderling dupa tragerea la sorti, pentru Davis Cup Radio.

Andrei Pavel a decis sa nu joace impotriva Suediei: "Cred ca este un avantaj ca Victor Hanescu va juca primul meci. E un jucator foarte bun si poate aduce primul punct echipei noastre, pentru ca in al doilea meci Crivoi sa fie mai relaxat. La dublu evoluam impotriva unor jucatori foarte experimentati. Perechea noastra e noua, dar a castigat cu Rusia in cinci seturi si sper ca acum sa fie in aceeasi forma. Am ales sa nu joc in aceasta intalnire si sa raman capitan nejucator, astfel incat sa imi pot indeplini sarcinile 100%".

Program Cupa Davis, Suedia - Romania

Vineri, 18.09.2009(Tvr1, ora 16:00)

Andreas Vinciguerra (nr. 272 ATP) - Victor Hanescu (nr. 28 ATP)

Robin Soderling (nr. 11 ATP) - Victor Crivoi (nr. 95 ATP)

Sambata, 19.09.2009 (Tvr1,de la ora 15:00)

Marius Copil (375 ATP - dublu)/ Horia Teacu (55 ATP - dublu) - Simon Aspelin (19 ATP - dublu)/ Robert Lindstedt (22 ATP - dublu)

Duminica, 20.09.2009(Tvr1, de la ora 14:00 )

Robin Soderling - Victor Hanescu

Andreas Vinciguerra - Victor Crivoi