Juan Martin Del Potro a castigat turneul de la US Open si a devenit primul argentinian care castiga la New York, dupa Guillermo Vilas in 1977, dar si primul argentinian care il invinge pe Federer intr-un turneu de Mare Slem. Roger Federer a pierdut finala, dar tensiunea acumulata din timpul jocului a rabufnit asupra arbitrului de scaun.

"Am avut doua visuri in aceasta saptamana. Primul a fost sa castig US Open si al doilea sa fiu la fel ca Roger. Unul mi s-a indeplinit, dar trebuie sa muncesc mult mai mult pentru a-l indeplini si pe al doilea. Federer a luptat pana la ultimul punct. E un mare campion. Nu voi uita asta niciodata", a declarat Del Potro la finalul partidei, potrivit Reuters.

"Am facut un turneu minunat, dar el a fost mai bun. Am fost la doua puncte de victorie, dar asa e viata uneori. Am avut un an excelent. Am jucat in toate finalele majore, doua dintre ele le-am castigat, iar pe celelalte le-am pierdut in cinci seturi. Acest an a fost incredibil pentru mine: m-am casatorit, am copii, chiar nu stiu ce mi-as mai putea dori", a mentionat Roger Federer.

Del Potro a cerut challenge in cel de-al noualea game din setul al treilea dupa ce arbitrul a anuntat game pentru adversar, iar nervii lui Federer s-au revarsat asupra arbitrului. In drum spre scaun, elvetianul i s-a adresat arbitrului Jake Garner: "Pe bune, ai voie sa ceri challenge in doua secunde, iar tipul asta a avut nevoie de 10. Chiar nu mai sunt reguli aici? I-a luat prea mult". Arbitrul i-a spus sa taca din gura, dar Federer a replicat: "Nu-mi spune mie sa tac. Vorbesc atunci cand vreau eu. I don't give a ... what he says".