Invins categoric de Juan Martin Del Potro in semifinalele de la US Open, Rafael Nadal a parut in partida cu argentinianul mai uman ca niciodata, ibericul fiind departe de forma aratata inainte de problemele de la genunchi. "Este posibil sa am ruptura musculara in regiunea abdomenului", a precizat Rafa dupa eliminarea din ultimul turneu de Grand Slam al anului.

"Nu vreau ca aceasta sa-mi serveasca drept scuza, pentru ca singurul motiv pentru care am pierdut este ca el a jucat mult mai bine decat mine. Cand am revenit dupa accidentarea la genunchi, am inceput sa am dureri la abdominali, la Montreal, in turul 3 contra germanului Philipp Petzschner. Nu am spus nimic, am facut analize, care nu au relevat nimic. Durerile au crescut la Cincinnati, dupa semifinala mea cu Djokovic de acolo am mai facut examinari, care au aratat o intindere musculara. Iar aici, in America, timp de 2 saptamani, cred ca s-a transformat intr-o mica ruptura" - Rafael Nadal dupa ce a parasit turneul de la US Open.

Ibericul a fost eliminat in semifinalele de la US Open de catre Juan Martin Del Potro, scor 6-2, 6-2, 6-2, Nadal ratand astfel o finala mult asteptata impotriva lui Roger Federer.

Spaniolul a prezentat multe slabiciuni in disputa cu Del Potro, serviciul lui Rafa fiind unul modest. In plus, Nadal nu a mai aratat aceeasi disponibilitate la efort ca acum cateva luni si aceeasi rautate in joc, fiind o victima sigura in fata unui Del Potro excelent.