US Open intra pentru al doilea an consecutiv in cea de-a treia saptamana de competitie. Dupa ce joi ploaia a intrerupt sfertul de finala dintre Rafael Nadal si Fernando Gonzalez, conditiile meteo de vineri au fost identice, toate partidele restante urmand a fi desfasurate sambata. Finalele la simplu se vor disputa cu o zi intarziere: duminica cea feminina, iar luni cea masculina.

Ploaia a oprit spectacolul la Flushing Meadows. Sfertul de finala dintre Rafael Nadal si Fernando Gonzalez a fost intrerupt joi, in momentul in care spaniolul conducea cu scorul de 7-6 (7-4) 6-6 (3-2). Deoarece ploaia la New York nu s-a oprit nici in ziua urmatoare, jocul va fi reluat abia sambata. Aceasta nu este singura veste proasta pentru fostul lider mondial. Nadal a acuzat dureri la muschii abdominali, iar capitanul Alberto Costa a hotarat ca acesta sa nu mai faca parte din echipa Spaniei pentru semifinalele Cupei Davis. Nadal va fi inlocuit de Juan Carlos Ferrero.

Semifinalele feminine au fost amanate vineri pentru cateva ore, dar intr-un final organizatorii au decis ca acestea sa se desfasoare sambata. Previziunile meteorologice pentru sambata nu sunt prea bune, dar totusi nu se asteapta averse de ploaie. Prima semifinala feminina de la US Open se va disputa pe Arthur Ashe Stadium, intre Kim Clijsters si detinatoarea titlului, Serena Williams. Cea de-a doua finala se va juca pe Grandstand, intre Caroline Wozniacki si Yanina Wickmayer.

Duminica vor avea loc semifinalele la masculin si finala de la feminin, urmand ca luni sa se incheie ultimul turneu de Mare Slem al anului, cu finala de la masculin. Pentru al doilea an consecutiv, US Open se incheie in cea de-a treia saptamana. In 2008, vremea nefavorabila a facut ca finala dintre Roger Federer si Andy Murray sa se dispute luni.