Argentinianul Juan Martin Del Potro s-a calificat in semifinalele de la US Open dupa ce l-a invins pe croatul Marin Cilic, scor 4-6, 6-3, 6-2, 6-1. Ultimul sfert de finala, cel dintre Rafael Nadal si Fernando Gonzalez, a fost intrerupt de ploaie. Ibericul conduce cu 1-0 la seturi.

Del Potro a inceput slab partida cu Cilic, argentinianul pierzand primul set cu 6-4, dupa ce a fost depasit cam la aproape toate capitolele.

Revenit din lovituri, Del Potro s-a impus fara mari dificultati in urmatoarele trei seturi, scor 6-3, 6-2, 6-1, obtinand astfel biletele pentru semifinalele turneului cu premii totale de 21,6 milioane de dolari.

Ultimul sfert de finala a fost intrerupt de ploaie, Nadal castigand primul set la tie-break, 7-6 (4), in timp ce al doilea set a fost intrerupt din cauza ploii tot la tie-break, scorul fiind 3-2 in favoarea ibericului.

In prima semifinala a US Open se intalnesc Novak Djokovic si Roger Federer.

Proba de dublu mixt a fost castigata de perechea Carly Gullickson/Travis Parrot (SUA), care a dispus de dublul format din Cara Black (Zimbabwe) si Leander Paes (India).