Capitanul jucator al echipei Romaniei de Cupa Davis, Andrei Pavel, va fi prezent pe teren pentru confruntarea dintre tricolori si Suedia, Pavel urmand sa faca pereche pentru partida de dublu cu Horia Tecau. "Se simte bine si de aceea a hotarat sa joace", a declarat Ruxandra Dragomir, presedintele Federatiei Romane de Tenis. Intalnirea Suedia - Romania va avea loc in perioada 18-20 septembrie.

"La acest meci (nr. contra Suediei) Andrei Pavel va fi capitan-jucator si va face pereche cu Horia Tecau. Andrei se simte bine si de aceea a hotarat să joace", a declarat Ruxandra Dragomir pentru NewsIn.

La inceputul anului, Pavel s-a retras din activitate dupa ce a simtit dureri puternice in zona spatelui pe durata Australian Open, dar ulterior a revenit asupra deciziei. In varsta de 35 de ani, Pavel este capitan nejucator al Romaniei din luna decembrie a anului 2008, Andrei fiind cel care s-a ocupat de pregatirea partidei cu Rusia, pierduta la Sibiu cu un categoric 4-1.

Romania va da piept cu Suedia (in deplasare) intre 18 si 20 septembrie, intr-o partida contand pentru barajul de mentinere in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

Echipa Romaniei este formata din Victor Hanescu, Victor Crivoi, Horia Tecau si capitanul jucator Andrei Pavel, in timp ce din echipa nordicilor vor face parte Robin Soderling (finalist la Roland Garros, acolo unde l-a invins pe Rafael Nadal in optimi), Andreas Vinciguera, Simon Aspelin si Robert Lindstedt.