Roger Federer a obtinut calificarea in semifinalele turneului de la US Open dupa ce l-a invins in patru seturi, scor 6-0, 6-3, 6-7 (6/8), 7-6 (8/6), pe suedezul Robin Soderling. Elvetianul il va intalni in penultimul act al competitiei pe Novak Djokovic, cel care l-a eliminat pe Fernando Verdasco.

Cap de serie numarul unu, Federer a inceput foarte bine partida cu Soderling, elvetianul castigand fara probleme primele doua seturi, scor 6-0, 6-3. Suedezul are o tresarire de orgoliu si castiga al treilea set cu 7-6. Roger se impune cu 7-6 in al patrulea set si se califica in semifinalele de la US Open, aceasta fiind cea de-a 22-a semifinala consecutiva de Mare Slem pentru "Fedex".

Novak Djokovic va fi adversarul din semifinale al lui Roger, sarbul trecand in patru seturi de spaniolul Fernando Verdasco, scor 7-6 (7/2), 1-6, 7-5, 6-2.

Dupa ce a depasit recordul lui Pete Sampras (14 titluri de Mare Slam), Federer vrea sa cucereasca la US Open cel de-al 16-lea titlu important din intreaga cariera.

In turneul feminin, Caroline Wozniacki s-a calificat in semifinale dupa ce a depasit-o pe Melanie Oudin, din SUA, marea surpriza a turneului. In penultimul act, Wozniacki o va intalni pe belgianca Yanina Wickmayer, cea care a depasit-o in doua seturi, scor 7-5, 6-4, pe Katerina Bondarenko (din Ucraina).