Rafael Nadal s-a calificat in turul patru de la US Open dupa ce a trecut de compatriotul Nicolas Almagro, favorit numarul 32, in trei seturi, 7-5, 6-4, 6-4. Fostul lider mondial s-a dovedit a fi destul de vulnerabil pe propriul serviciu, Almagro reusind mai multe break-uri de-a lungul disputei.

Nadal a inceput ezitant disputa cu Almagro, Nicolas conducand cu 2-0 la game-uri. Fostul lider mondial si-a revenit rapid, iar in cateva minute tabela arata 4-2 in favoarea sa. Parea sa fie un set castigat destul de usor de catre Rafa. Nu avea sa fie insa asa, Nadal pierde usor pe propriul serviciu, iar scorul devine 4-4. Fiecare a castigat pe serviciul adversarului pana cand Nadal s-a impus si pe serviciul sau si a facut 7-5, dupa 64 de minute.

Istoria se repeta si in setul doi, atunci cand numarul trei mondial conduce cu 4-2, dar isi pierde de-o maniera categorica serviciul, iar scorul devine 4-4. Nu avea sa se mai ajunga la 7-5 ca in primul set, pentru ca Nadal se impune in urmatoarele doua game-uri, iar scorul final al setului avea sa fie 6-4, dupa 43 de minute de joc.

Nadal da usoare semne de revenire din punct de vedere al serviciului in setul trei, dar cu toate acestea Almagro tot castiga contra serviciului. Cu o concentrare superioara, Rafa castiga cu 6-4 si se califica in optimile de finala ale competitiei americane, acolo unde-l va intalni pe invingatorul din partida Gael Monfils - Jose Acasuso.

Demn de mentionat este faptul ca in debutul setului trei cei doi jucatori au primit ingrijiri medicale in acelasi timp dupa ce au resimtit unele dureri - Nadal in zona abdominala, in timp ce Almagro la spate.

Cu toate ca merge mai departe, Nadal a prezentat mari carente in joc, frapant fiind faptul ca Rafa si-a pierdut foarte usor serviciul, una dintre armele sale letale inainte de accidentare.

Statistica partidei Nadal - Almagro:

Primul serviciu: 62%-52%

Asi: 2-6

Duble greseli: 3-9

Greseli nefortate: 25-52

Puncte castigate dupa primul serviciu: 62%-60%

Puncte castigate dupa al doilea serviciu: 55%-35%

Puncte castigatoare: 113-90.