Turneul de tenis BCR Open Romania va avea, in editia din acest an premii in valoare de 450.000 de euro, cu 72.000 de euro mai mult decat in anul precedent. Competitia din acest an va fi una speciala, fiind marcata de retragerea lui Andrei Pavel.

"In functie de cine se va mai retrage este posibil ca si Andrei Pavel sa intre direct pe tabloul principal si sa nu fim nevoiti sa-i dam un wildcard. Unul din punctele de atractie ale acestui turneu va fi aceasta ultima participare a unui mare jucator al Romaniei. Si-a facut cu prisosinta datoria si merita o retragere pe masura, iar noi i-o vom face foarte interesanta", a declarat Bogdan Enoiu, directorul executiv al McCann-Erickson, citat de gsp.ro.

Printre participantii din acest an la Open-ul romanesc se numara Igor Andreev, Nicolas Almagro, Juan Monaco, Andreas Seppi, Simone Bolelli si Florent Serra. Organizatorii asteapta in cursul zilei de vineri o confirmare de participare la BCR Open si a castigatorului trofeului “Tiriac-Nastase Trophy” din ultimele doua editii, Gilles Simon.

"Maine vom avea raspunsul final al lui Gilles Simon, daca va putea sau nu sa vina la turneul de la Bucuresti. E posibil ca acesta sa participe la turneu si sa-l faca pe domnul Tiriac, ca de la editia urmatoare sa aduca un alt trofeu pentru castigator. Maine vom avea un raspuns final de la el" a adaugat Enoiu. Daca va castiga editia din acest an, francezul Simon va pleca acasa cu trofeul de cristal, oferit tenismenului care se impune de trei ori consecutiv.

BCR Open Romania va incepe cu turneul de calificari (19-20 septembrie, intrarea libera), urmat de turneul propriu-zis (21-27 septembrie, 10-50 RON).