Faptul ca a lipsit mai mult de doua luni din competitiile de tenis nu-l descurajeaza deloc pe Rafa Nadal. Spaniolul e increzator in sansa lui la US Open, chiar daca jocul nu-i merge inca la parametri normali. "Nimeni nu o sa-si aduca aminte ca am ajuns pana in sferturi sau semifinale. Vin aici sa castig", a fost mesajul lui Nadal inainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului.

"Nu imi e frica", a spus spaniolul in cotidianul El Pais. "Am lipsit doua luni din circuit si am revenit in sferturi la Montreal si semifinala la Cincinnati. Stiu ca la US Open o astfel de performanta e un rezultat bun, dar eu vin sa castig. Cand ma voi retrage, nimeni nu o sa-si aduca aminte ca am ajuns pana in sferturi sau semifinale", a adaugat Nadal.

Greul incepe pentru numarul 3 ATP inca din primul tur cand o sa-l intalneasca pe francezul Richard Gasquet, revenit in circuit dupa ce a fost suspendat pentru consum de cocaina. "Richard este un jucator cu potential enorm si daca prinde o zi buna, o sa fie un meci foarte greu", recunoaste Nadal. "Stiu insa ca daca o sa joc bine o sa am sansa sa-l inving pe Gasquet si pe multi altii", a concluzionat increzator spaniolul.