Federer a dat o lectie de tenis mondiala in finala de la Cincinnati (6-1, 7-5 cu Djokovic). Toti jucatorii din lume au avut cate ceva de furat din evolutia colosala a elvetianului: rabdarea, un psihic extrem de solid, loviturile de maestru si mai ales linistea interioara care se vede de la o posta pe fata liderului mondial. Cine ii poate rezista acum?

"Cred ca partea speciala a fost ca am castigat pentru prima oara de cand am devenit tata", a spus Federer pentru atpworldtour.com. "Este minunat. Sunt un pic motivat emotional pentru ca stiu ca a fost o vara extraordinara. In aceasta finala am simtit ca pot sa fac ce vreau pe teren. Asta mi-a dat foarte multa incredere. Am jucat bine de la un capat la celalalt al meciului", a continuat elvetianul.

Dar ce crede Novak Djokovic despre evolutia lui Federer? "Al doilea game l-a ajutat sa-si intre in ritm, sa castige incredere si de acolo a jucat relaxat fiecare punct", a spus Djokovic, referindu-se la game-ul de pe serviciul sau, care a durat 13 minute - Nole a salvat sase mingi de break din sapte. "A fost prea bun in primul set. Nu am inceput in forta si limbajul trupului meu nu a fost cel din semifinala cu Nadal. Mi-am gasit ritmul la inceputul setului doi. Am crezut ca o sa pot rezista, dar a pus prea multa presiune pe serviciul meu. Daca joci cu Roger fara primul serviciu, nu ai prea multe sanse", a incheiat sarbul.