Turneul de la Hamburg a ramas fara favoritul nr. 1 inca din a doua zi de concurs. Francezul Gilles Simon a fost invins de germanul Daniel Brands, posesorul unui wild card. Mai mult, fostul campion din 2006, Tommy Robredo, si favoritul nr. 5 Stanislav Wawrinka si-au luat la revedere de la turneul german. Tot in turul doi joaca miercuri Victor Hanescu.

Daniel Brands (nr. 120 ATP) a avut nevoie de doua ore si 11 miunte pentru a-l trimite acasa pe favoritul nr. 1 al turneului, scor 3-6, 6-4, 6-3. Urmatorul adversar al lui Brands este tot francez: Paul Henri Mathieu.

Robredo a fost eliminat de compatriotul sau Navarro (nr. 103 ATP), scor 7-5 7-6. Cu aceasta infrangere, procentajul lui Robredo din acest sezon a ajuns la 36 - 16.

Meciul dintre Guillermo Garcia - Lopez si elvetianul Wawrinka a fost cea mai interesanta lupta a zilei de marti, scor 6-2 6-4. Spaniolul a salvat 6 din cele sapte mingi de break pe care le-a avut Wawrinka si a castigat 65% de puncte pe primul serviciu.

Ziua de miercuri incepe cu meciurile dintre Robin Soderling si Fabio Fognini, Igor Andreev si Julien Benneteau si Jan Hernych - Victor Hanescu.