Romania a cucerit 3 medalii de aur si 4 de bronz in cadrul Campionatelor Europene de Juniori si Cadeti de tenis de masa de la Praga (Cehia). Delegatia Romaniei, formata din 16 sportivi, se intorce acasa cu medalii atat la individual, cat si pe echipe sau dublu.

Echipa junioarelor a adus prima medalie de aur. Cristina Hirici, Anamaria Sebe, Andrada Vincze, Camelia Postoaca si Elena Sebe au avut victorii pe linie, trecand in ultimul act de Ungaria cu 3:2. La Cadeti, pe echipe, atat la fete, cat si la baieti, am cucerit medaliile de bronz. La probele individuale, doar o medalie de bronz a fost trecuta in palmaresul delagatiei - cadeta Bernadette Szocs s-a oprit in semifinalele probei, fiind invinsa de nemtoaica Solja Petrissa.

Pe langa aurul de la echipe, Hirici si Sebe au cucerit si cele mai stralucitoare medalii la dublu, in fata Frantei. La dublu mixt, Postoaca, alaturi de Hunor Szocs, au terminat pe locul 3. In ultima zi a competitiei, Bernadette Szocs a luat aurul impreuna cu rusoaica Yana Noskova.

Campionatele Europene pentru Seniori va fi urmatoarea mare competitie la tenis de masa - competitie care se va desfasura in perioada 13-20 septembrie la Stuttgart (Germania).