Rafael Nadal, fostul lider din tenisul de camp masculin, a precizat, pe site-ul sau oficial, ca isi va relua antrenamentele incepand de saptamana viitoare dupa ce a primit acceptul medicilor de a incepe pregatirea. Tinut pe margine de o tendinita la genunchi, Rafa intentioneaza sa participe la Mastersul 1000 de la Montreal, programat sa inceapa la inceputul lunii august (8).

"Astept cu mare nerabdare sa ma antrenez din nou si sa fac ceea ce imi place cel mai mult, sa joc tenis. Turneul de la Montreal este important si sper sa fiu prezent si in forma. Pana la acest moment, trebuie sa ma refac complet si sa ma pregatesc cat mai bine", a declarat Nadal.

Ibericul va incepe greul antrenamentelor de luni, iar in cazul in care nu vor aparea complicatii Nadal va participa la turneul de la Montreal, pe care de altfel l-a castigat in 2008.

Rafa nu a mai jucat tenis de la turneul de la Roland Garros, acolo unde a fost eliminat de catre suedezul Robin Soderling. Din cauza accidentarii de la genunchi, Nadal a fost nevoit sa declare forfait pentru turneul londonez de la Wimbledon.