Edina Gallovits a ratat calificarea in finala turneului de la Budapesta, dupa ce a fost invinsa de elvetianca de 30 de ani, Patty Schnyder, in doua seturi, scor 2-6, 4-6. Romanca, numarul 114 in clasamentul mondial, a cedat foarte usor primul set, dar in al doilea a reusit sa ii puna probleme numarului 21 in lume.

Favorita numarul unu a turneului, Schnyder s-a impus rapid in primul set, avand nevoie doar de o jumatate de ora pentru a-si adjudeca primul set cu 6-2. Obosita din cauza faptului ca a trebuit sa joace in aceeasi zi si meciul din sferturi (oprit vineri din cauza ploii), elvetianca a vrut sa incheie socotelile mai repede. Gallovits i-a incurcat planurile si a reusit sa se mentina in joc: 4-4. Mai experimentata, Schnyder a reusit un break si s-a calificat in finala, alaturi de unguroaica Agnes Szavay.

"Am obosit astazi pentru ca a trebuit sa joc aproape doua meciuri intregi. Nu am jucat meciul vietii mele in semifinala, dar cel mai important lucru este ca sunt in finala", a declarat Schnyder, potrivit site-ului oficial al competitiei.