Roger Federer a reusit in urma succesului de la Wimbledon sa doboare recordul de victorii in turneele de Grand Slam, care ii apartinea lui Pete Sampras (americanul are 14 victorii), si sa revina pe locul 1 in lume. Finala dintre elvetian si Andy Roddick a stabilit insa si alte recorduri.

Recoduri depasite in finala de poveste de la Wimbledon:

- Roger Federer acumuleaza 15 victorii in turneele de Mare Slam si il depaseste pe americanul Pete Sampras (are 14)

- Partida Federer - Roddick a fost cea mai lunga din istoria finalelor de la competitiile de Grand Slam, avand nu mai putin de 77 de game-uri. Recordul era de 71 de game-uri si fusese stabilit in 1927, in cadrul finalei John Hawkes - Gerald Patterson.

- Recordul de game-uri intr-o finala la Wimbledon (62) fusese stabilit in finala Nadal - Federer din anul 2008, dar a fost depasit, duminica, la partida dintre Roger si Andy.

- A fost cel mai lung set decisiv dintr-o finala apartinand unui turneu de Mare Slam (16-14), vechea performanta fiind de 11-9, in anul 1927, atunci cand s-au intalnit Ren Lacoste si Bill Tilden in finala de la Roland Garros.

- Federer a realizat un record personal de 50 de asi, demn de mentionat este faptul ca Ivo Karlovic a bifat 51 de asi intr-o partida de pe iarba londoneza.

Cu toate ca a doborat mai multe recorduri, Roger Federer are doar 182 de victorii in partidele contand pentru turneele de Grand Slam, fata de cele 222 bifate de Ivan Lendl si cele 203 de partide castigate de catre americanul Pete Sampras.