Pete Sampras s-a tinut de cuvant si si-a facut aparitia la Wimbledon dupa sapte ani pentru a vedea cum Roger Federer ii doboara recordul de 14 trofee de Grand Slam cucerite. A intrat in arena in game-ul al treilea al finalei, iar publicul l-a intampinat cu aplauze pe marele campion american. Acelasi respect i l-a aratat si Federer!

Elvetianul si-a ridicat privirea si acolo, langa Bjorn Borg si Rod Laver, a aparut jucatorul care a facut istorie la Wimbledon. "Cand a intrat pe Terenul Central am devenit si mai nervos", a recunoscut Federer. "Este ceva deosebit sa vezi atatea legende stand impreuna - mai ales Pete. Stiu cat a insemnat acest record pentru el, iar el stie cat inseamna si pentru mine. Inca simt ca impartim acest succes pentru ca pur si simplu Sampras a fost un mare campion. Este placut sa simt ca apreciaza ceea ce fac pe teren", a incheiat liderul mondial.

Replica lui Sampras nu a intarziat. "Roger este prietenul meu, este un mare jucator si un om bun. Poate sa ajunga lejer la 17 sau 18 turnee majore castigate. Daca va fi sanatos, atunci poate continua sirul victoriilor. Omul este o legenda si, acum, a devenit un idol", a spus americanul dupa victoria lui Federer.

Vezi aici ce spun Pete Sampras, Rod Laver si Bjorn Borg despre Roger Federer