Serena Williams a castigat turneul de la Wimbledon dupa ce a invins-o in doua seturi, scor 7-6(3) 6-2, pe sora mai mare Venus. Numarul doi mondial ajunge la al treilea succes pe iarba londoneza, interesant fiind faptul ca Serena a triumfat la Wimbledon numai atunci cand a jucat finala cu Venus.

Primul set al confruntarii dintre cele doua surori a fost unul extrem de echilibrat, Venus si Serena castigand de fiecare data pe propriul serviciu. S-a mers cap la cap pana la tie-break, acolo unde Serena s-a dovedit jucatoare mai buna (a castigat cu 7-3) dupa 52 de minute de joc.

In al doilea set al finalei au aparut si break-urile, doua la numar, ambele fiind bifate de Serena, jucatoarea prezenta pe tot terenul (primul break a fost la scorul de 3-2, iar al doilea la 5-2 s-a dovedit a fi decisiv). Mezina familiei castiga setul cu 6-2 dupa 35 de minute.

Serena a avut nevoie de o ora si 27 de minute pentru a-si trece in cont al treilea succes la Wimbledon, fiecare victorie fiind obtinut in fata surorii mai mari.

Serena Williams - Venus Williams 7-6(3), 6-2

Statistica finalei:

Primul serviciu: 61%-61%

Asi: 12-2

Duble greseli: 0-3

Greseli nefortate: 12-18

Puncte castigatoare: 71-53