Turneul de la Wimbledon programeaza miercuri sferturile de finala din cadrul turneului de simplu masculin, disputa dintre Roger Federer si Ivo Karlovic fiind partida vedeta. Pe iarba londoneza vor mai evolua Andy Murray, Tommy Haas, Novak Djokovic, Lleyton Hewitt si Andy Roddick.

Ivo Karlovic, numarul 36 mondial, va incerca sa produca marea surpriza, croatul dorind sa-l trimita acasa pe Roger Federer, principalul favorit la castigarea Wimbledonului dupa forfait-ul lui Nadal. Elvetianul va fi nevoit sa faca fata serviciilor extrem de puternice expediate de Karlovic.

Andy Murray, favoritul gazdelor, va incerca sa se califice in semifinale impotriva spaniolului Juan Carlos Ferrero. Dupa un meci epuizant de cinci seturi cu Stanislas Wawrinka, scotianul spera sa fie 100% din punct de vedere fizic pana la ora inceperii disputei. Ferrero este clar outsider in aceasta disputa, dar nu trebuie uitat ca ibericul a eliminat numai nume unul si unul la acest turneu: Mikhail Youzhny, Fabrice Santoro, Fernando Gonzalez si Gilles Simon.

Tommy Haas este categoric marea supriza a ultimelor turnee de Mare Slam (incluzand aici si Roland Garros-ul), germanul fiind capabil sa-l elimine chiar si pe Novak Djokovic, favoritul numarul 4 de la turneul londonez. Daca va reusi sau nu vom vedea in cursul zilei de miercuri. Un lucru e clar, sarbul nu va avea viata usoara cu experimentatul Tommy.

Lleyton Hewitt traieste o a doua tinerete pe iarba londoneza, australianul incercand marea surpriza in fata unui Andy Roddick mai hotarat ca niciodata sa ajunga in ultimul act de la Wimbledon. Americanul este clar favorit, dar forma aratata in ultima vreme precum si experienta competitionala ii dau mari sperante lui Hewitt.

Sferturi de finala:

Centre Court/ Ivo Karlovic (22) - Roger Federer (2) - ora 15.00

Centre Court/ Andy Murray (3) - Juan Carlos Ferrero

Court 1/ Tommy Haas (3) - Novak Djokovic (4) - ora 15.00

Court 1/ Lleyton Hewitt - Andy Roddick (6)