Accidentarea care l-a fortat pe Nadal sa se retraga de la Wimbledon i-ar putea pune capat carierei, potrivit specialistilor. Liderul mondial are tendinita la ambii genunchi de la varsta de 21 de ani, fapt ce l-a determinat pe antrenorul Sven Groneveld sa spuna ca nu a cunoscut pana acum un jucator atat de tanar sa fie afectat de aceasta "boala". "Genunchii lui Nadal arata ca cei ai unui jucator de 33 de ani", a adaugat instructorul de fitness Sean Corvin de la Premier Training.

"Este un caz unic", a spus Groneveld, antrenorul lui Fernando Verdasco, al Anei Ivanovic si Soranei Cirstea. "Este destul de greu pentru el sa nu poata sa joace si sa-si apere titlul. Trebuie sa fie foarte dureros, asta pe langa durerile de la genunchi", a mai spus antrenorul echipei Adidas.

"Un numar mare de sportivi sunt nevoiti sa se retraga mai devreme decat ar fi normal din cauza tendinitei, iar unii aleg sa continue activitatea sportiva insa la un nivel inferior pentru ca nu pot suporta durerile cauzate de antrenamentele intense", a spus Sean Corvin pentru The Guardian.

Nadal isi trateaza tendinita cu pastile anti-inflamatorii, face si fizioterapie, exercitii musculare, insa raul s-ar putea sa fie deja facut. Potrivit lui Groneveld, accidentarea lui Nadal se datoreaza antrenamentelor prelungite pe suprafete rapide inca de pe vremea cand era doar un copil. "Cand joci pe suprafete dure de la o varsta frageda, iti afecteaza procesul de crestere. In aceasta perioada de dezvoltare nu este deloc indicat sa joci pe hard".